tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kuka mitä häh

Heipä hei sinulle, joka eksyit tätä lukemaan! Olen Nanna, päälle parikymppinen kulttuurin- ja taiteennälkäinen psykologian opiskelija, joka tylsyyspäissään keksi aloittaa kulttuuriaiheisiin keskittyvän blogin. Aiemmin olen bloggaillut sekalaisista aiheista Mielen maisemia -blogin puolella, mutta viime aikoina inspiraatio on ollut hieman hukassa - ja silloinkin, kun sitä on riittänyt, ei ole tehnyt aiempaan tapaan mieli kirjoittaa mistään psykologiaan liittyvästä vaan pikemminkin lukemistani kirjoista, taidenäyttelyistä, oopperasta tai muista mielenkiintoisista taidemaailman ilmiöistä. Täällä olisi tarkoitus pauhata niistä juuri niin paljon kuin huvittaa!

Taide eri muodoissaan on kiiinnostanut minua aina: olen piirtänyt ja maalannut suunnilleen siitä lähtien kun kynä on pysynyt kädessä, ja myös kirjallisuus ja musiikki valikoituivat rakkaiksi harrastuksiksi jo ala-asteiässä. Olen soittanut pianoa lähes niin kauan kuin muistan, ja nykyään suurimpia musiikki-intohimojani on ooppera, josta voisin puhua loputtomiin, jos vain joku jaksaa kuunnella. Itse en tosin valitettavasti osaa laulaa ollenkaan, mitä tulee aika usein harmiteltua. Kuvataide oli kouluiässä varmasti se kaikista rakkain harrastus, josta hetkittäin toivoin itselleni ammattiakin (kunnes realismikohtaus iski). Viime vuosina piirustelu ja maalaaminen ovat jääneet hieman aiempaa vähemmälle, vaikka tänä kesänä olenkin pitkästä aikaa herätellyt henkiin vanhaa harrastusta. Jonkinlaista taidetta on tullut vuosien kuluessa luotua myös runojen ja novellien muodossa. Tällä hetkellä taideharrastukseni keskittyy kuitenkin erityisesti toisten luomuksista nauttimiseen: rakastan lukemista, taidenäyttelyiden ja museoiden koluamista sekä konserteissa, oopperassa ja teatterissakin käymistä. Kulttuurielämyksillä on tapana herättää jos jonkinlaisia ajatuksia ja tunteita, ja niitä on ihanaa päästä toisinaan jakamaan myös muiden kanssa - ja toki samalla vinkata samanhenkisille, minkä kulttuurituotteen pariin seuraavaksi voisi mahdollisesti hakeutua :) 

Olen kiinnostunut taiteesta myös teoreettisella tasolla, ja itse taideteosten lisäksi myös taiteen teoria, filosofia ja historia kiinnostavat kovasti. Olen perehtynyt niihin lähinnä itsekseni (muutamia yliopistossa käytyjä äärimmäisen kiehtovia estetiikan kursseja lukuunottamatta) aiheesta lueskelemalla, ja lisää opittavaa on toki vielä paljon. Ja mikäs sen mukavampaa, onhan uusien jännittävien asioiden oppiminen yksi suurimmista intohimoistani elämässä! Taideturinani perustuvat kuitenkin luonnollisesti omiin kokemuksiini ja ajatuksiini, eivät teoreettiseen tietämykseen tai mihinkään sen ylevämpään - ja oikeastaan itsekin luen ehkä kaikista mieluiten nimenomaan "tavallisten" (vaan kuka nyt oikeastaan on tavallinen?) ihmisten helposti lähestyttävää tarinoita kulttuurikokemuksista. Niitä saa mieluusti jakaa myös kommenttiboksissa, ja muutenkin palaute on luonnollisesti enemmän kuin tervetullutta!

Kohta päästään ehkä itse asiaankin, joten pysy ihmeessä kuulolla! :) Alkuun lisään tänne muutamia kulttuuriaiheisia postauksia vanhasta blogistani, mutta lupaan, että täysin uutta höpötystäkin tulee lähiaikoina :) 

2 kommenttia:

  1. Hei, lisäilethän blogisi esim. Blogipolkuun tai Blogloviniin, jotta voi seurata sitäkin kautta. :)

    VastaaPoista